Senarai Blog

MAJLIS ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG (APC) TAHUN 2017

MAJLIS ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG (APC) TAHUN 2017

SERDANG, SHAH ALAM, SELANGOR (08 MAC 2018) : KHAMIS, Satu Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) Tahun 2017 anjuran Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE) telah diadakan di Agro Exposition Park Serdang (MAEPS), Shah Alam, Selangor. Kira-kira 1000 orang telah diberikan anugerah khidmat cemerlang yang merangkumi Anugerah Kecemerlangan NRE(AK NRE), Anugerah Perkhidmatan Cemerlang(APC) dan Anugerah Lama Berkhidmat( ALB).

Baca selanjutnya

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang

Serdang, 8 Mac 2018 - Satu Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang peringkat Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar telah diadakan di MAEPS Serdang. Seramai 72 orang kakitangan JMG telah menerima Anugerah tersebut, manakala 3 orang daripada mereka adalah kakitangan JMG Negeri Sembilan / Melaka.

Tahniah dan syabas kepada penerima anugerah. Semoga terus cemerlang di dalam melaksanakan segala tugasan.

Baca selanjutnya

TAKLIMAT RINGKAS GEMPA BUMI DI TIMPOHON

 TAKLIMAT RINGKAS GEMPA BUMI DI TIMPOHON

KUNDASANG, RANAU, SABAH (09 MAC 2018) : JUMAAT, satu taklimat ringkas berkaitan kejadian gempa bumi (gegaran) yang berlaku pada 08 Mac 2018 (Khamis) sekitar jam 9.05 malam semalam telah disampaikan oleh En. Bailon Golutin selaku Ketua Aktiviti Geologi Kejuruteraan kepada Ketua Pengarah Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA), Majlis Keselamatan Negara (MKN), Anggota PDRM, Anggota Bomba dan Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) di lokasi Timpohon, Taman Negara, Kundasang pada hari ini.

Baca selanjutnya

Maklumat Perhubungan

Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia,
Aras 9, Menara PjH,
No.2, Jalan Tun Abdul Razak,
Presint 2, 62100 PUTRAJAYA.

Tel: (+603) 88716000
Faks: (+603) 88716145/46
Emel: helpdesk [at] jmg [dot] gov [dot] my

Sentiasa Berhubung

Facebook-iconTwitter-iconYoutube-iconRSS-icon
Mobile-iconjmg mobile qr codemobile apps icon