Senarai Blog

MESYUARAT PERSIAPAN MAJLIS PERASMIAN TELAGA TIUB DAN PROGRAM KESEDARAN AWAM DI DAERAH KOTA MARUDU, SABAH

MESYUARAT PERSIAPAN MAJLIS PERASMIAN TELAGA TIUB DAN PROGRAM KESEDARAN AWAM DI DAERAH KOTA MARUDU, SABAH

KOTA MARUDU, SABAH (05 FEBRUARI 2018) : ISNIN, Mesyuarat persiapan majlis perasmian telaga tiub dan program kesedaran awam di daerah Kota Marudu, Sabah diadakan di Bilik Mesyuarat Pejabat Daerah Kota Marudu sekitar jam 2.30 petang.

Mesyuarat dipengerusikan oleh En. Hamdan bin Hj. Sarudin (Penolong Pegawai Daerah). Dalam mesyuarat ini juga turut hadir wakil dari JMG Sabah iaitu En. Mazrali bin Alway (Pegawai Geosains) dan Pn. Mary Chew (Pembantu Geosains Kanan). Seramai 29 orang telah hadir dalam mesyuarat ini. Mereka terdiri daripada pelbagai wakil jabatan di daerah Kota Marudu seperti dari PDRM, Jabatan Air, UPPM, Pejabat Daerah, Perpustakaan Negeri, Yayasan Sabah dan lain-lain.

Mesyuarat ini bertujuan bagi membincangkan persiapan-persiapan yang diperlukan semasa perasmian tersebut. Mesyuarat tamat sekitar jam 4.30 petang.

Sumber maklumat dan foto : En. Mazrali bin Alway

km

 

km1

 

km2

 

Majlis Perasmian Sekolah

Majlis Perasmian Sekolah

Sendayan, 23 Februari 2018 - YAB Dato’ Seri Utama Mohd Najib Bin Tun Hj. Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia telah hadir dalam Majlis Perasmian Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) Ladang Bukit Bertam, Bandar Sendayan, Negeri Sembilan Darul Khusus. Turut hadir dalam majlis itu ialah YAB Dato’ Seri Utama Hj. Mohamad Bin Hj. Hasan, Menteri Besar Negeri Sembilan Darul Khusus. Majlis itu juga dihadiri oleh Encik Joanes Muda, Pengarah JMG NSM.

AKRAB JMG MENYANTUNI PESARA JMG

AKRAB JMG MENYANTUNI PESARA JMG

Wakil AKRAB JMG daripada beberapa negeri/stesen diketuai oleh Dr Hj Ismail bin Ibrahim selaku Pengerusi AKRAB JMG telah membuat kunjungan ke kediaman dua pesara JMG yang berada di sekitar Seremban, N. Sembilan. Aktiviti ini merupakan salah satu usaha bagi mengeratkan silaturahim di antara warga JMG dan pesara JMG.

Kunjungan pertama adalah ke kediaman Tuan Haji Mohd Ros bin Abd Manap, mantan Pembantu Geosains Kanan dan kunjungan seterusnya ke kediaman Tuan Haji Abdullah Zawawi bin Amir, mantan Timbalan Ketua Pengarah JMG. Wakil AKRAB telah disambut dengan wajah yang ceria dan mereka berdua berterima kasih atas tanda ingatan daripada AKRAB JMG.

Baca selanjutnya


Maklumat Perhubungan

Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia,
Aras 9, Menara PjH,
No.2, Jalan Tun Abdul Razak,
Presint 2, 62100 PUTRAJAYA.

Tel: (+603) 88716000
Faks: (+603) 88716145/46
Emel: helpdesk [at] jmg [dot] gov [dot] my

Sentiasa Berhubung

Facebook-iconTwitter-iconYoutube-iconRSS-icon
Mobile-iconjmg mobile qr codemobile apps icon