Senarai Blog

MESYUARAT ANTARA JMG SABAH DENGAN SYARIKAT SURIA STRATEGIC ENERGY RESOURCES SDN BHD

MESYUARAT ANTARA JMG SABAH DENGAN SYARIKAT SURIA STRATEGIC ENERGY RESOURCES SDN BHD

KOTA KINABALU, SABAH (06 FEBRUARI 2018) : SELASA, satu mesyuarat dan juga perjumpaan di antara pihak Jabatan Mineral dan Geosains Sabah dan Syarikat Suria Strategic Energy Resources Sdn. Bhd. telah berlangsung sekitar jam 2.00 petang di Bilik Mesyuarat Nephrite, JMG Sabah. Mesyuarat ini bertujuan untuk membincangkan kekangan-kekangan geologi dan seismik dan seterusnya mendapatkan maklumat-maklumat untuk projek pemasangan saluran paip gas sepanjang lebih kurang 600km bermula dari Terminal Gas di Kimanis ke stesen-stesen janakuasa di daerah Sandakan, Lahad Datu dan Tawau, Sabah.

Baca selanjutnya

KEJOHANAN BOWLING KELAB SUKAN DAN KEBAJIKAN JMG MALAYSIA, TERENGGANU (KESKET)

KEJOHANAN BOWLING KELAB SUKAN DAN KEBAJIKAN JMG MALAYSIA, TERENGGANU (KESKET)

KUALA TERENGGANU, 14 JANUARI 2018 – Memasuki tahun baru 2018, biro sukan telah menganjurkan kejohanan bowling di Carol Crown Bowl, Paya Bunga Square, Kuala Terengganu. Seramai 17 peserta bertanding bagi merebut hadiah lumayan yang disediakan oleh penganjur pertandingan. Matlamat utama aktiviti ini bertujuan untuk mengukuhkan lagi hubungan silaturahim, mengurangkan ‘stress’ di tempat kerja dan membentuk semangat sepasukan.

PERTUKARAN IR TAN HAI HONG KE JMG IPOH

PERTUKARAN IR TAN HAI HONG KE JMG IPOH

KUALA TERENGGANU, 9 JANUARI 2018 - JMG Malaysia Terengganu telah mengadakan Majlis pertukaran Ir. Tan Hai Hong ke JMG Malaysia Perak yang akan berkuat kuasa pada 16 Januari 2018. Timbalan Pengarah, En. Che Aziz Che Soh didalam ucapannya menyampaikan penghargaan atas sumbangan beliau sepanjang berkhidmat di sini.

IMBAUAN.....2017

Sepanjang tahun 2017, JMG Malaysia Terengganu telah kehilangan beberapa pegawai kanan dan kakitangan disebabkan bertukar pejabat@cawangan dan bersara.  Antara pegawai dan kakitangan yang bertukar ialah Tn.Hj Mohd Zukeri Ab Ghani(Ibu Pejabat), Tn. Hj Che Abdul Rahman Jaafar(JMG Kedah), En. Abdul Hadi Abdul Rahman(JMG Selangor), En. Suhaimizi Yusof (Ibu Pejabat), En. Abdul Haziq Yusof(JMG Selangor) dan Cik Ramlah Mamat(JPS Terengganu).

Antara kakitangan yang bersara pula ialah En. Tuan Syed Tuan. Besar, En. Ideris Muhamad, En. Sagnal Mat Shah dan Pn. Manir Marwan.

Doa kami, warga JMG Terengganu semoga pegawai yang bertukar akan terus berkhidmat dengan lebih cemerlang di tempat baru dan yang telah bersara ucapan terima kasih atas sumbangan yang telah diberikan sepanjang berkhidmat di JMG Malaysia.

 Maklumat Perhubungan

Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia,
Aras 9, Menara PjH,
No.2, Jalan Tun Abdul Razak,
Presint 2, 62100 PUTRAJAYA.

Tel: (+603) 88716000
Faks: (+603) 88716145/46
Emel: helpdesk [at] jmg [dot] gov [dot] my

Sentiasa Berhubung

Facebook-iconTwitter-iconYoutube-iconRSS-icon
Mobile-iconjmg mobile qr codemobile apps icon