Senarai Blog

MESYUARAT MAJLIS PERASMIAN TELAGA TIUB DAN KESEDARAN AWAM DI KOTA BELUD DAN KOTA MARUDU, SABAH

MESYUARAT MAJLIS PERASMIAN TELAGA TIUB DAN KESEDARAN AWAM DI KOTA BELUD DAN KOTA MARUDU, SABAH

KOTA KINABALU, SABAH - 5 Februari 2018 (Isnin) : Mesyuarat Majlis Perasmian Telaga Tiub dan Kesedaran Awam di Kota Belud dan Kota Marudu, Sabah Bil.3/2018 telah diadakan pada jam 9 pagi bertempat di Bilik Mesyuarat Utama (BMU-Nephrite), Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia, Sabah.

Mesyuarat ini telah dipengerusikan oleh En. Jaineh Lingi (KA Hidrogeologi). Turut hadir dalam mesyuarat adalah En. Eddie Affandy bin Mohd. Yusslee (KUPM) dan Pn. Jenneth Cyril (Ketua SubUnit GeoKhidmat, Unit Geosains) serta urusetia yang hadir iaitu En. Morius Bantas, En. Mazrali bin Alway (Setiausaha), En. Ali Akbar Amil Hassan, Pn. Mary Chew, En. Abd. Arif Tahar, En. Jasni Jaya, Pn. Vianni Vincent, En. Malai Osman Malai Muhd., Pn. Besty J. Adim dan Pn. Normi Adok.  

TAHNIAH Datuk Hj Shahar Effendi Bin Abdullah Azizi, Ketua Pengarah JMG

TAHNIAH Datuk Hj Shahar Effendi Bin Abdullah Azizi, Ketua Pengarah JMG

Kami, seluruh warga kerja Pusat Penyelidikan Mineral, Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia, Ipoh mengambil peluang ini untuk mengucapkan setinggi-tinggi Tahniah kepada Ketua Pengarah, Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia, Tuan Hj  Shahar Effendi bin Abdullah Azizi atas pengurniaan pingat Panglima Mahkota Wilayah (PMW) yang membawa gelaran Datuk sempena sambutan Hari Wilayah pada 1 Februari 2018.

Pengurniaan ini merupakan satu pengiktirafan yang besar dan amat bermakna kepada Jabatan dan seluruh kaum kerabat JMG.

Alhamdulillah dan Tahniah Datuk!

Lawatan Kerja ke Tapak Kuari

Lawatan Kerja ke Tapak Kuari

Seremban, 24hb Januari 2018 - Encik Joanes Muda, Pengarah JMG NSM telah membuat lawatan kerja ke enam buah tapak kuari yang berada dalam Mukim Labu, Daerah Seremban. Kuari-kuari tersebut adalah Malaysian Rock Products S/B, Jaksa Quarry S/B, Highway Quarry S/B, Hanson Quarry Product S/B, Batu Tiga Quarry S/B dan Romila Marketing S/B. Tujuan lawatan ini adalah untuk berbincang dengan pengusaha-pengusaha kuari berkaitan dengan status pematuhan terhadap peraturan-peraturan kuari serta peraturan-peraturan baru yang diperkenalkan. Disamping itu, masalah-masalah yang dihadapi oleh pegusaha-pengusaha kuari juga dibincangkan. Turut serta dalam lawatan ini adalah Ketua Unit Lombong dan Kuari, Encik Hairul bin Mohamed Shaharudin dan Encik Mohd Yusuf bin Asby, Penolong Pegawai Geosains dan Encik Azmiran bin Amran, Pembantu Geosains.

Baca selanjutnya

Lawatan Kuari

Lawatan Kuari

Seremban , 23hb Januari 2018 :  Encik Joanes Muda, Pengarah JMG NSM telah membuat lawatan kerja ke tiga buah tapak kuari, iaitu Eng Lian Quarry S/B dan Spring Energy S/B yang berada dalam Daerah Seremban dan Tanah Merah Quarry S/B yang berada dalam Daerah Port Dickson. Tujuan lawatan ini adalah untuk berbincang dengan pengusaha-pengusaha kuari berkaitan dengan status pematuhan terhadap peraturan-peraturan kuari serta peraturan-peraturan baru yang diperkenalkan. Disamping itu, masalah-masalah yang dihadapi oleh pegusaha-pengusaha kuari juga dibincangkan. Turut serta dalam lawatan ini adalah Ketua Unit Lombong dan Kuari, Encik Hairul bin Mohamed Shaharudin dan Encik Mohd Azmiran bin Amran, Penolong Pegawai Geosains. 

Baca selanjutnya


Maklumat Perhubungan

Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia,
Aras 9, Menara PjH,
No.2, Jalan Tun Abdul Razak,
Presint 2, 62100 PUTRAJAYA.

Tel: (+603) 88716000
Faks: (+603) 88716145/46
Emel: helpdesk [at] jmg [dot] gov [dot] my

Sentiasa Berhubung

Facebook-iconTwitter-iconYoutube-iconRSS-icon
Mobile-iconjmg mobile qr codemobile apps icon