Senarai Blog

PROGRAM SANTAI PETANG HI TEA SESAMA AHLI KESKET

Pada petang Rabu, 20 Disember 2017, buat kali pertamanya, KESKET telah mengaturkan suatu program minum petang yang dinamakan Santai Petang, Hi-tea Sesama Ahli. Selain dari penyediaan makanan dan minuman, program pada petang tersebut yang dibuat secara tidak formal, turut dimeriahkan dengan permainan dart, dan menimbang bola ping-pong. Para pemenang turut menerima cenderamata yang disampaikan oleh Pemangku Pengerusi KESKET.

Program ini bertujuan memperkenalkan makanan tradisional Terengganu yang jarang-jarang ditemui, disamping mengeratkan hubungan silaturrahim sesama ahli. Diharap program ini akan dapat diteruskan dari semasa ke semasa. Kepada seluruh ahli KESKET yang menjadi urusetia dan menjayakan program, diucapkan syabas dan jutaan terima kasih.

Picture2

pingpong3

santai eat

dart

dart2

santai

 

MAJLIS MERAIKAN PERTUKARAN EN ABDUL HAZIQ YUSUF

 

JMG Malaysia Terengganu menyaksikan kehilangan seorang lagi kakitangan yang dipindahkan ke cawangan lain. Beliau ialah En. Abdul Haziq Yusuf, Pembantu Geosains berpindah ke JMG Malaysia Selangor/ Wilayah Persekutuan mulai 2 Januari 2018. Majlis perpisahan bagi meraikan beliau telah diadakan di Bilik Mesyuarat Kasiterit, JMG Malaysia Terengganu pada 19 Disember 2017. Majlis tersebut yang diadakan dengan kerjasama Kelab Sukan dan Kebajikan JMG Malaysia Terengganu (KESKET) adalah bertujuan menghargai sumbangan beliau selama berkhidmat di JMG Malaysia Terengganu. Seluruh warga JMG Malaysia Terengganu merakamkan ucapan Selamat Menjalankan Tugas di tempat baharu kepada En Abdul Haziq Yusuf.

 

haziq

 

 

haziq2

   

PROGRAM SIHAT MENDAKI BUKIT BESAR

Kelab Sukan dan Kebajikan JMG Malaysia Terengganu (KESKET) telah mengadakan Program Sihat Mendaki Bukit Besar pada 3 Disember 2017. Program tersebut yang mendapat kebenaran khas daripada Timbalan Pengarah  dimulakan seawal jam 8.00 pagi dan berakhir pada jam 10.00 pagi. Dengan slogan “Melangkah sederap kaki, Tingkatkan denyutan nadi”, ianya bertujuan memberi kesedaran di kalangan warga JMG Terengganu betapa pentingnya aktiviti senaman untuk menjalani kehidupan yang sihat.

IMG-20171203-WA0061

IMG-20171203-WA0032

IMG-20171203-WA0022

  

Mesyuarat Aktiviti Mineral Berlogam Bil.1/2018

Mesyuarat Aktiviti Mineral Berlogam Bil.1/2018

Kota Kinabalu, Sabah : 24 Januari 2018 (Rabu) -  Mesyuarat Aktiviti Mineral Berlogam Bi.1/2018 telah diadakan pada jam 9 pagi bertempat di Bilik Mesyuarat Sumber Mineral, JMG Sabah. Mesyuarat dipengerusikan oleh Pn. Jenneth Cyril selaku Ketua Aktiviti Mineral Berlogam. Turut hadir dalam mesyuarat ini, En. Cleafos Totu (Pegawai Geosains), En. Mison Bin Ajum (Pegawai Geosains), En. Adyrean Edero Jingkah (Pen. Pegawai Geosains), En. Hj. Japili Samin (Pembantu Geosains), dan En. Daigo Intang (Pembantu Geosains).

Baca selanjutnya

Maklumat Perhubungan

Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia,
Aras 9, Menara PjH,
No.2, Jalan Tun Abdul Razak,
Presint 2, 62100 PUTRAJAYA.

Tel: (+603) 88716000
Faks: (+603) 88716145/46
Emel: helpdesk [at] jmg [dot] gov [dot] my

Sentiasa Berhubung

Facebook-iconTwitter-iconYoutube-iconRSS-icon
Mobile-iconjmg mobile qr codemobile apps icon