Senarai Blog

Hari Inovasi 2017

Sambutan Hari Inovasi JMG Malaysia Terengganu (JMG Terengganu) telah diadakan pada 9 November 2017 bertempat di Bilik Kasiterit, JMG Terengganu. Sambutan Hari Inovasi ini diadakan bagi meningkatkan kesedaran tentang nilai-nilai inovasi dan memperkukuh budaya inovasi di kalangan kakitangan serta memperbaharui komitmen organisasi terhadap peningkatan inovasi. Dalam majlis tersebut, ucapan Hari Inovasi daripada tuan Ketua Pengarah JMG Malaysia, Tuan Haji Shahar Effendi  Abdullah Azizi, telah dibacakan oleh Timbalan Pengarah JMG Terengganu, Encik Che Aziz Che Soh. Sambutan tersebut turut diwarnai dengan tayangan montaj Hari Inovasi yang meyiarkan pendapat sebilangan kakitangan mengenai inovasi. Turut diadakan acara kuiz, dan para pemenang acara kuiz berkenaan diberikan cenderamata kemenangan.

Sambutan tersebut yang diadakan bersekali dengan Perhimpunan Bulanan turut diselitkan dengan ceramah mengenai Keselamatan Kebakaran yang disampaikan oleh pegawai dari Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Penolong Penguasa Bomba Ahamd Shah Mohd Ariffin. Dalam ceramah tersebut, pegawai bomba berkenaan menekankan kepentingan memahami kaedah menyelamatkan diri secepat mungkin. Ini termasuklah menyediakan laluan keluar yang pantas dan mencukupi serta memastikan tidak terdapat halangan yang mengehadkan pergerakan pada laluan tersebut. Jika diamati, ciri-ciri yang dinyatakan tidak terdapat pada bangunan pejabat JMG Terengganu sedia ada, memandangkan cuma ada satu laluan keluar sahaja yang dibuka pada setiap masa pejabat beroperasi. Pihak pengurusan disaran mengambil langkah sesuai bagi mengatasi masalah tersebut.

 bomba

 che aziz inovasi

staff inova

 

UPACARA MEMPERINGATI MANGSA-MANGSA PERANG DI PETAGAS

UPACARA MEMPERINGATI MANGSA-MANGSA PERANG DI PETAGAS

PETAGAS, SABAH (21 JANUARI 2018) : AHAD, 7.30 pagi.  Satu Upacara Memperingati Mangsa-Mangsa Perang di Tugu Peringatan Petagas telah berlangsung bagi menghargai pengorbanan, keberanian dan kesetiaan para pahlawan kita ketika berjuang untuk mempertahankan kedaulatan tanah air yang tercinta.

Timbalan Ketua Menteri Sabah, Yang Berhormat Tan Sri Datuk Seri Panglima Joseph Pairin Kitingan selaku wakil kepada YAB Ketua Menteri Sabah menjadi tetamu kehormat pada majlis ini.  YB Datuk Hjh. Zainab binti DSP Hj. Ahmad Ayib (Menteri Pembangunan Masyarakat & Hal Ehwal Pengguna Sabah, YB Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri, Timbalan Speaker Dewan Undangan Negeri Sabah dan Ketua Pengarah DBKK, antara yang hadir selain Ketua-Ketua Jabatan/Agensi Kerajaan Negeri dan Persekutuan.

Upacara yang berlangsung selama lebih kurang dua jam ini, menyaksikan upacara tabik hormat dan istiadat meletakkan karangan bunga di Tugu Peringatan.

Kakitangan JMG Sabah turut menerima jemputan untuk hadir ke upacara ini, di antaranya ialah Tuan Mohd Yusop bin Ramli (Pengarah JMG Sabah), Encik Paulus Godwin (KUGS), Encik Eddie Affandy bin Mohd Yuslee (KUPM), Dr. Frederik F. Tating (KAGK), Puan Jenneth Cyril (KA-MBL), Encik Morius Bantas (KA-EG), Puan Besty J. Adim (Pen. Juruukur), Puan Carrie Joe (Setiausaha Pejabat) dan Encik Mohd Azrol bin Mohd Hanaffi (Pemb. Operasi/Pemandu).

tugu22.01.2018 1

tugu22.01.2018 2

 

Baca selanjutnya

Maklumat Perhubungan

Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia,
Aras 9, Menara PjH,
No.2, Jalan Tun Abdul Razak,
Presint 2, 62100 PUTRAJAYA.

Tel: (+603) 88716000
Faks: (+603) 88716145/46
Emel: helpdesk [at] jmg [dot] gov [dot] my

Sentiasa Berhubung

Facebook-iconTwitter-iconYoutube-iconRSS-icon
Mobile-iconjmg mobile qr codemobile apps icon